Sayfalar

9. Seri 9. Bölüm: Sleep No More


Ekip
  • Peter Capaldi - On İkinci Doktor
  • Jenna Coleman - Clara Oswald
  • Reece Shearsmith – Rassmussen
  • Elaine Tan – Nagata
  • Zina Badran – Morpheus Presenter
  • Neet Mohan – Chopra
  • Bethany Black – 474
  • Paul Courtenay Hyu – Deep-Ando
  • Natasha Patel – Şarkıcı Hologramı
  • Elizabeth Chong – Şarkıcı Hologramı
  • Nikkita Chadha – Şarkıcı Hologramı
  • Gracie La – Şarkıcı Hologramı
Prodüksiyon
Senarist: Mark Gatiss
Yönetmen: Justin Molotnikov
Dramaturg: David P Davis
Yapımcı: Nikki Wilson
Yürütücü yapımcı(lar): Steven Moffat, Brian Minchin
Yapım: BBC
Süre: 45 dakika
Orjinal Yayın: 14 Kasım 2015
Bölüm Adı: Sleep No More (Artık Uyumak Yok)
Bölüm Numarası: 9. Seri 9. Bölüm
Özet
Bölüm, 38. yüzyılda Neptün'ün üzerindeki Le Verrier Uzay İstasyonu'nda Gagan Rassmussen'in izleyicileri izlememesi için uyaran ve mesajını kamera kaydıyla göstermesiyle başlar. Video son birkaç saat içinde yapılan çeşitli kayıtlardan oluşmaktadır. Rassmussen, olanları bölüm süresinde anlatmaya devam eder.
Triton'dan gelen bir kurtarma gemisi istasyonun aniden iletişiminin kesilmesiyle istasyona gelir. Gemideki mürettebat Nagata, Chopra, Deep-Ando ve klonlanmış bir kaba olan 474'ten oluşmaktadır. İstasyonda hiçbir mürettebatın olmadığını görürler. Daha sonra Doktor ve Clara'yla karşılaşırlar. Doktor, Clara ve ekip kumdan oluşmuş yaratıklarla (Doktor onlara Kum adam demiştir.) karşılaşırlar. Deep-Ando, sığınak bulmak için diğerlerinden ayrılır. Diğerleri Deep-Ando ile bağlantı kurmaya çalışır. Clara yanlışlıkla bir Morpheus uyku kapsülüne çekilir. Doktor, Clara'yı oradan çıkarır. Morpheus'tan çıkan 3 boyutlu bir mesaj insanların uykusunu beş dakikaya sıkıştırarak bir ay boyunca uykusuz kalmalarını sağlayıp saatlerce çalışmalarını sağladığını söyler. Morpheus'un mucidi olan Rassmussen'i başka bir kapsülün içinde saklanırken bulurlar. Rasmussen, Morpheus'un bu süreci etkinleştirmek için beyne elektronik bir sinyal gönderdiğini söyler. Doktor bundan oluşacak yan etkiler için endişelenir. Kum adamların gözdeki uyku tozlarından toplanarak oluştuğunu ve istasyondaki diğer mürettebatı tükettiğini söyler. Yaratıkların kendilerine çekmek için Morpheus ile ilişkili Mr. Sandman şarkısını kullandığını öğrenirler. Bu arada, bir kum adamdan kaçmaya çalışan Deep-Ando öldürülür.
İstasyonda dolaşmaya devam ederlerken bir anda istasyonun yer çekimi kalkanı bozulur. Tüm istasyon Neptün'e çekilmeye başlarken Kum adamlar saldırır ve bir kaos oluşur. Doktor kalkanı düzeltir. Kum adamlardan kaçan Doktor, Clara ve Nagata mutfak dondurucuya girer. Chopra ve 474 gemiye dönmeye çalışır. 474 kendini feda ederek Chopra'yı yer çekimi kalkanının bozulmasıyla oluşan ateşten duvarın karşısına taşır. Chopra sonunda gemiye döner ama çok geç kalmıştır. Kum adamlardan biri onu öldürür. Dondurucuda Doktor, kum adamlardan birini izler ve onların kör olduklarını anlar. Üçü dondurucudan kaçar. Buldukları bir anlık süre içerisinde Doktor, sonik güneş gözlüğünü kullanarak çeşitli video sinyallerinin iletilmiş olduğunu keşfeder. Clara ve Nagata, kendi bakış açılarından görünen tüm görüntüleri gösterir. Ancak istasyonda hiçbir kamera yoktur. Doktor, bunun Morpheus'a maruz kalmanın sonucunda onu kullananlara geçtiğini ve Morpheus'un onları içlerinden tükettiğini söyler. Doktor, Clara ve Nagata'ya TARDIS'e döndükten sonra bunu çözeceğine söz verir.
Doktor, Clara ve Nagata kurtarma gemisine dönerler ve orada bir Morpheus kapsülüyle beraber olan Rassmussen ile karşılaşırlar. Rassmussen, kendisinin Morpheus işleminin ilk hastası olduğunu söyler. Hedefinin kum adamlarla beraber istasyondan ayrılıp Triton'u alacağını sonra da bu hastalığı tüm güneş sistemine bulaştırmaları için kum adamlara yardım etmeyi planladığını itiraf eder. Yer çekimi kalkanını bozarak gelecek kurtarma gemisine bu kapsülü göndermeyi planladığını söyler. Rassmussen, Nagata onu vurmaya yeltendiği sırada hasta kurtarma gemisinin bir parçası olan üçlü kilidi açar ve oradan bir kum adam çıkar. Doktor, kaçma planı yapar ve Nagata, Rassmussen'i gemiyi hazırlamadan önce vurur. Doktor'la beraber TARDIS'e doğru giderler. Ancak TARDIS'in etrafını kum adamlar çevirir. Doktor, yer çekimi kalkanlarını devre dışı bırakır. İstasyon, kum adamlarla beraber Neptün'e çekilmeye başlarken TARDIS'e girerler.
TARDIS oradan ayrıldıktan sonra Rassmussen anlatıcı olarak tekrar ortaya çıkar ve kum adam olduğunu açığa çıkarır. Geçmiş birkaç saat içinde tüm olanları Morpheus sinyalini herkese yaymak için kaydettiğini ve videoyu tüm güneş sistemine yayınlayacağını söyler.

Bir Yorum Yazın