Sayfalar

9. Seri 7. Bölüm: The Zygon Invasion


Ekip
  • Peter Capaldi - On İkinci Doktor
  • Jenna Coleman - Clara Oswald
  • Ingrid Oliver – Osgood
  • Jemma Redgrave – Kate Stewart
  • Rebecca Front – Albay Walsh
  • Jaye Griffiths – Jac
  • Cleopatra Dickens – Claudette
  • Sasha Dickens – Jemima
  • Abhishek Singh – Sandeep
  • Samila Kularatne – Sandeep'in Annesi
  • Todd Kramer – Hitchley
  • Jill Winternitz – Lisa
  • Gretchen Egolf – Norlander
  • Karen Mann – Hitchley'nin Annesi
  • Aidan Cook – Zygon
  • Tom Wilton – Zygon
Prodüksiyon
Senarist: Peter Harness
Yönetmen: Daniel Nettheim
Dramaturg: David P Davis
Yapımcı: Peter Bennett
Yürütücü yapımcı(lar): Steven Moffat, Brian Minchin
Yapım: BBC
Süre: 45 dakika (2 parçalı bölümün 1. kısmı)
Orjinal Yayın: 31 Ekim 2015
Bölüm Adı: The Zygon Invasion (Zygon İstilası)
Bölüm Numarası: 9. Seri 7. Bölüm
Özet
Zygonların Dünya'ya daha önceki saldırısından ve Doktor'un insanlar ve Zygonlar arasında bir barış antlaşması sağlamasından sonra UNIT bilimcisi Osgood'un iki versiyonu da Zygonlar ve insanlar arasındaki barış antlaşmasını tekrar açıkladıkları bir video çekmiştir. 20 milyon Zygon'un insan olarak Dünya'da yaşamalarına izin verilmiştir. Bu antlaşma eğer bozulursa Doktor'un Osgoodlara bıraktığı ve "Osgood Kutusu" adını verdiği kutuyla "Kâbus Senaryosu"nın başlayacağını videoda söylemişlerdir. Hanım'ın Osgoodlardan birini öldürmesinden sonra diğer Osgood, UNIT'i terk eder ve izini kaybetmiştir. Günümüzde Osgood Zygonlar tarafından sıkıştırılır, antlaşmanın bozulduğunu ve "Kabus Senaryosu"nun başlatılması gerektiğini belirten mesajı Doktor'a yolladıktan hemen sonra yakalanır. adlı kasabasına uçmasını ister ve kendisinin Osgood'u bulmak için Turmezistan'a gideceğini söyler.
Doktor, mesajı aldıktan sonra Dünya'ya gider ve ikiz küçük kız görünümdeki Zygon komutanlarının yerini bulur ve ikizlerden yardım ister. İkizler, Doktor'un yardım teklifine cevap veremeden iki Zygon tarafından kaçırılır. Clara'yı telefonla arayan Doktor cevap alamaz ve Londra Kulesi'ndeki UNIT merkezine gider. Kate Stewart ve Jac'e bilgi verir.
Bu arada Clara, apartmandan ayrılırken Doktor'un sesli mesajlarını görür ve onu geri aramaya çalışır. Ancak apartmanda bir komşusunun çocuğu Sandeep'i görür. Endişeyle annesi ve babasını bulamadığını söyler. Clara, Sandeep'in evine bakmaya gittiğinde onun annesi ve babasının tuhaf davranışlarda bulunduğunu görür. Clara, Sandeep'in babasına, çocuğunun babasını bulamadığını söyler. Babası çocuğun yanına gidip daireye taşıyarak götürür, ama çocuk çığlık atar. Annesi her şeyin iyi olduğunu söyler. Clara sonunda Doktor'u arar ve yanına gider. Clara vardığında Zygonlar UNIT'e bir video daha göndermiştir. Videoda iki Zygon komutanının hain olduklarını söyleyip onları öldürürler. Zygonlardan biri videonun sonunda "Gerçekler ya da Sonuçlarına Katlan!" der. Doktor, sadece bir grup Zygon'un isyan çıkardığını ve bu yüzden barışın sağlanması gerektiğini söyler. Ayrıca Osgood'un da Turmezistan'a kaçırıldığını öğrenirler. Kate'in Amerika Birleşik Devletleri'nin New Mexico eyaletindeki Gerçekler ya da Sonuçlarına Katlan kasabasına gitmesini ister. Kendisinin de Osgood'u kurtarmak için Turmezistan'a gideceğini, Clara ve Jac'e de Londra'da kalmalarını söyler. Kate, Clara'ya sadece Zygonları etkileyen ve onları öldürebilecek özel bir sinir gaz silahının olduğunu, ama Doktor'un yıllar önce onu aldığını söyler.
Doktor, Dünya Başkanı unvanını kullanarak uçağa biner ve Turmezistan'a gider. Orada UNIT Komutanı Walsh ile tanışır. Walsh, Zygonlarla çevrilen ve Osgood'un tutulduğu Turmezistan'a bir insansız hava saldırısı düzenlenmesi için emir vermiştir. Ancak insansız uçak operatörü oğlu ile kocasının oradaki bir kilisede olduğunu öğrenince bundan vazgeçer. Doktor ve Walsh kiliseye bir bölük askerle gider. Ancak, Zygonlar askerlerin sevdiklerinin kimliğine bürünerek askerleri kandırır. Walsh'ın emirlerine rağmen askerler Zygonların bulunduğu kiliseye gider ve öldürülürler. Doktor ve Walsh Kilisenin arka kapısından girerler. Walsh, Doktor'a Osgood'u kurtarması için 10 dakika verdiğini ve 10 dakika sonra burayı bombalatacağını söyleyerek oradan ayrılır. Doktor, kilisenin alt katına iner ve Osgood'u bağlı bir şekilde bulur. Ancak orada bir Zygon vardır. Bir anda bombalama başlar ve Zygon düşüp bayılır. Zygon'u bağlayıp uçağa dönerler. Doktor, ayılan Zygon'dan bilgi almaya çalışır.
Bu arada, Kate New Mexico'da kasabanın bomboş olduğunu görür. Şerif istasyonunda Şeriff Norlander'ı bulur. Şerif, bir grup Britanyalının buraya gelip garip davranmaya başladıklarını, sonra onların kimliklerini açığa çıkarıp Zygon'a dönüştüğünü ve kendisi hariç tüm kasaba insanlarını öldürdüğünü söyler. Kate, Şerif'in söylediklerini kaydeder. Ancak, sonunda kimliğini açığa çıkararak Zygon'a dönüşür ve Kate'e saldırıp onun kimliğine bürünür.
Londra'da Clara ve Jac, apartmana döner. Orada Sandeep'in anne ve babasının asansöre büyük bir çanta sürüklediklerini görürler. Onlar gittikten sonra asansöre binerler ve Zygonların ele geçirip bir tünel oluşturdukları şehrin altına inerler. Ayrıca Londra'nın aşağısına inen birçok asansör keşfederler. Tünelleri keşfetmek için bir bölük asker çağırırlar. Askerle tünellerin derinliklerine ilerlerler ve binlerce Zygon kozası bulurlar. Clara bunların, Zygonların geliştireceği klonlar olduklarını ve yok etmeleri gerektiğini söyler. Clara, kozalardan birine dokununca kozada kendi yüzünü görür. Jac, Zygonların dönüşmek için bunlara ihtiyaç duymadıklarını söyler ve kozadakilerin insan olduklarını, bu Clara'nın da Zygon olduğunu anlar. Adının Bonnie olduğunu söyleyen Zygon, Sandeep'in evinde Zygonlar tarafından yakalanan Clara'nın yerine geçmiştir. Jac, askerlere geri dönme emri verir ama Zygonlar tarafından çevrilirler. Bonnie'nin emriyle onları öldürürler. Bonnie, UNIT merkezine döner ve New Mexico'da Kate'in şekline bürünen Zygon'u arar. Zygon Kate, UNIT Kuzey Amerika'nın etkisizleştirildiğini söyler.
Doktor, uçakta Zygondan hiçbir bilgi alamaz. Bonnie Doktor'u arar. Zygon, uçağın hiç inmeyeceğini söyler. Bonnie telefonda, Clara ile Kate'in öldüğünü söyler. "Gerçekler ya da Sonuçlarına Katlan!" dedikten sonra UNIT'ten aldığı omuzdan atılan füzeyi uçağa doğru fırlatır. Bonnie gülümserken bölüm sona erer.

Bir Yorum Yazın