Sayfalar

9. Seri 1. Bölüm: The Magician's Apprentice


Ekip
  • Peter Capaldi - On İkinci Doktor
  • Jenna Coleman - Clara Oswald
  • Michelle Gomez – Hanım
  • Julian Bleach – Davros
  • Jami Reid-Quarrell – Sarff Kolonisi
  • Jemma Redgrave – Kate Stewart
  • Jaye Griffiths – Jac
  • Harki Bhambra – Mike
  • Daniel Hoffmann-Gill – Bors
  • Joey Price – Genç Davros
  • Benjamin Cawley – Kanzo
  • Aaron Neil – Bay Dunlop
  • Claire Higgins – Ohila
  • Kelly Hunter – Gölge Mimarı
  • India Ria Amarteifio – Alison
  • Dasharn Anderson – Ryan
  • Stefan Adegbola, Shin-Fei Chen, Lucy Newman-Williams – Haber sunucuları
  • Barnaby Edwards, Nicholas Pegg – Dalekler
  • Jonathon Ojinnaka – Asker
Prodüksiyon
Senarist: Steven Moffat
Yönetmen: Hettie MacDonald
Dramaturg: David P Davis
Yapımcı: Peter Bennett
Yürütücü yapımcı(lar): Steven Moffat, Brian Minchin
Yapım: BBC
Süre: 50 dakika (2 parçalı bölümün 1. kısmı)
Orjinal Yayın: 19 Eylül 2015
Bölüm Adı: The Magician's Apprentice (Sihirbazın Çırağı)
Bölüm Numarası: 9. Seri 1. Bölüm
Özet
Bilinmeyen bir zamanda dünya dışı bir savaş alanında ilkel ve ileri teknolojilerin karışımı bir savaş vardır. Savaş bölgesinden kaçmaya çalışan bir çocuk bir anda el şeklindeki mayınların arasında kalarak tuzağa düşer. Doktor oraya gelir ve çocuğu kurtarmaya çalışır. Ona sonik tornavidasını fırlatır. Tornavida sayesinde çocukla iletişim kurabilmektedir. Çocuğa hayatta kalacağını söyler. Ancak, adını sorduktan sonra çocuğun Davros demesiyle şok olur ve oradan gider.
Yüzyıllar sonra Davros'un ajanı olan Sarff Kolonisi adında bir yaratık Doktor'u aramak için birçok gezegeni ziyaret eder. Doktor'u bulamaz. En son Davros'un ölmek üzere olduğunu bildiren mesajı ve "Davros biliyor, Davros hatırlıyor." mesajını Karn Kardeşliği'ne söyler. Davros'a döndüğünde Doktor'u bulamadığını söyler. Doktor'un sonik tornavidası hâlâ Davros'ta durmaktadır. Davros, Sarff Kolonisi'ne eğer Doktor'un arkadaşlarını ararsa Doktor'u bulabileceğini söyler.
Günümüzde Dünya'da Clara, Doktor'la bağlantı kurulmasına yardımcı olması için UNIT tarafından çağrılır. Ayrıca uçaklar havadayken donmuştur. Bunun nedenini kimse bilmemektedir. Uçakları kimin neden dondurduğunu öğrenmeye çalışan UNIT, Doktor'a özel yaptıkları ama Doktor'un hiç kullanmadığı bir kanaldan mesaj alır. Mesajı gönderenin Hanım olduğunu öğrenirler. Hanım, Clara'yı konuşmak için bir kafeye davet eder. Hanım, dikkat çekmek için uçakları kendisinin dondurduğunu ve Doktor'u bulmak için yardımına ihtiyacı olduğunu söyler. Hanım, Clara'ya Doktor'un itiraf kadranını (Bir zaman lordunun ölümünden bir gün önce teslim ettiği vasiyeti) gösterir ve bunu Doktor'un kendisine verdiğini söyler. Hanım, Doktor'un yaşamak için bir günü daha olduğuna inanmaktadır ve Doktor için endişelenmektedir.
Clara ve Hanım, 1138 yılına Essex'e gidip üç haftadır partide olan Doktor'u izler. Doktor, Clara ve Hanım bir araya gelince Sarff Kolonisi görünür. Kendisinin tek bir varlık olmadığını, küçük ve büyük yılanların oluşturduğu bir koloninin kendisini keşiş tarzı elbiseli bir insansı şeklinde görünmesini sağladını açığa çıkarır. Arenadaki herkesi tehdit eder, ama Doktor onu geri çevirir. Sonra Doktor'a, Davros'un mesajını söyler ve sonik tornavidasını sunar. Doktor utançtan bunalır (Çocuk Davros'u kurtarmayıp onu terk etmişti.) ve esir olmayı kabul eder. Clara ve Hanım, Doktor'un itirazlarına rağmen Doktor'la beraber gelmek için ısrar eder ve Sarf Kolonisi bunu kabul eder. Bu arada, Doktor'un orta çağdaki arkadaşı Bors aslında bir dalek kuklasıdır ve daleklere TARDIS'i verir.
Sarff Kolonisi üçünü alıp bir uzay istasyonuna götürür. Doktor, Davros'la konuşmak için Clara ve Hanımı yalnız bırakarak Davros'un odasına gider. Bu arada, Hanım yer çekiminin yapay olmadığını fark eder. Hava kilidini açar ve Clara'yla beraber uzay gibi görünen dışarıya adım atarlar. Dışarıya çıktıklarında yavaş yavaş bastıkları yerin zemin olduğu ve bir gezegende oldukları ortaya çıkar. Bulundukları gezegen daleklerin gezegeni Skaro'dur.
Hanım ve Clara, dalekler tarafından çevrilir. TARDIS de daleklerin olduğu yerdedir. Davros olanları Doktor'a izletmektedir. Hanım, TARDIS'i yok etmek yerine onu kullanmalarını ve kendisinin de yardımcı olabileceğini daleklere söyler. Ama dalekler bu teklifi kabul etmez ve görünüşte onu öldürürler. Doktor, Davros'a Clara'yı kurtarması için yalvarır, ama Davros dalekleri kontrol edemediğini söyler. Dalekler yerinde donmuş gibi duran Clara'nın koşmasını bekler. Clara koşmaya başladığı an dalekler ateş eder. Daha sonra TARDIS'i yok etmek için lazerlerini kullanmaya başlarlar. Doktor çaresiz bir şekilde olanları izlemektedir. Davros, Doktor'un merhametiyle alay eder ve onun merhametin yanlış olduğunu itiraf etmesini ister.
Bölümün sonunda Doktor'un bir dalek silahıyla savaş alanına döndüğü görülür. Küçük Davros, Doktor'un nasıl oraya geldiğini ve yardım edip etmeyeceğini sorar. Doktor gelecekten geldiğini söyleyerek dalek silahını çocuğun olduğu yöne doğru tutar ve arkadaşını sadece bu yolla kurtarabileceğini söyleyerek "Yok et!" diye bağırır.

Bir Yorum Yazın