Sayfalar

10. Seri Yılbaşı Özel: The Husbands of River Song


Ekip
  • Peter Capaldi - On İkinci Doktor
  • Alex Kingston – River Song
  • Matt Lucas – Nardole
  • Greg Davies – Kral Hydroflax
  • Rowan Polonski – Flemming
  • Robert Curtis – Scratch
  • Chris Lew Kum Hoi – Alphonse
  • Phillip Rhys – Ramone
  • Anthony Cozens – Concierge
  • Nicolle Smartt – Resepsiyonist
  • Liam Cook – Kral Hydroflax'in vücudu
  • Nonso Anozie – Hydroflax (ses)
Prodüksiyon
Senarist: Steven Moffat
Yönetmen: Douglas Mackinnon
Dramaturg: David Davis
Yapımcı: Nikki Wilson
Yürütücü yapımcı(lar): Steven Moffat, Brian Minchin
Yapım: BBC
Süre: 60 dakika
Orjinal Yayın: 25 Aralık 2015
Bölüm Adı: The Husbands of River Song (River Song'un Kocaları)
Bölüm Numarası: 10. Seri Yılbaşı Özel
Özet
5343 yılında Mendorax Dellora'nın insan kolonisinde bir Noel günü Doktor, yanlışlıkla bir hizmetkar olan Nardole tarafından River Song'a River'ın ölmekte olan kocası Kral Hydroflax'i tedavi etmesi için cerrah olarak tanıtılır. Daha önce Doktor'un on ikinci yüzünü hiç görmeyen River Song Doktor'u tanımaz. River'ın Hydroflax'le flört etmesi Doktor'u hayal kırıklığına uğratır. River, Doktor'la operasyon hakkında görüşmek için onu bir köşeye çeker. Evrenin en değerli elması Halassi Androvar, Hydroflax'in beynine girmiştir. Elmas yavaş yavaş onu öldürmektedir. River, Doktor'dan Hydroflax'in kafasını çıkarmasını ister. Bunun daha çabuk ve kolay olacağını söyler.
Doktor ve River'ın konuşmasını, onları gizlice dinleyen Hydroflax keser. Mekanik vücudundan başını ayırır ve vücuduna onları öldürmesini emreder. River kendisini savunmaya çalışırken Doktor, Hydroflax'in kafasını alır. Kafasını çöp torbasına koymakla tehdit eder. River bir çıkmaz oluşturur ve asıl kocası olan Ramone'a, Doktor ile kendisini ışınlatmasını söyler. Doktor, Hydroflax'in kafasını bir çantaya koyar ve River ile dışarı ışınlanırlar. Hydroflax'in River hakkında bilgi almak isteyen vücudu Nardole'un River hakkında her şeyi bildiğine inanmaktadır. Vücut, Nardole'un kafasını alıp kendisine monte eder.
Doktor, River'ın kendisini tanıdığını ona söyler ama River bunu inkâr eder. Hydroflax'in gemisini bilerek buraya düşürdüğünü söyler. Doktor'un yüzlerinin yer aldığı eksik bir fotoğraf dizisi çıkarır. Fotoğraf dizisinde Doktor'un on ikinci yüzü yoktur. Ramone TARDIS'i bulur ve River TARDIS'i almaya karar verir. Doktor, TARDIS'i daha önce hiç görmemiş gibi davranarak River ile TARDIS'e girer. River TARDIS'i çalıştırmayı dener ama Hydroflax'in kafası çantada, vücudu da dışarıda olduğu için TARDIS kalkışa geçmez.
Nardole'un yardım çağrısını duyan Ramone sese doğru gider. Nardole'u Hydroflax'in vücuduna monte edilmiş şekilde bulur. Vücut tarafından kafasına silah dayanmış olan Nardole, Ramone'a ne isteniyorsa yapmasını söyler. Doktor ve River TARDIS'teyken Hydroflax'ın Ramone'un kafası monte edilmiş vücudu gelir ve onları tehdit eder. TARDIS vücut tamamlandığı için Yıldız Gemisi Ahenk ve Arınma'ya kalkışa geçer. Oraya vardıktan sonra River, servis şefi Flemming'den bagaj kapısını ölü kilitle kilitlemesini ister. Böylece Hydroflax'in vücudunun kendilerini takip etmesini önler.
River, elması daha önce dediği gibi Halassi'ye geri vermeyeceğini, Scratch adlı bir satıcıya satmayı düşündüğünü belli eder. Doktor ve River restorana geçer. Restoranda River satıcıdan ücreti aldıktan sonra Doktor'la beraber elmasın olduğu kafayı gizlemek için ellerinden geleni yapsalar da çantadaki kafayı vermek zorunda kalırlar. Sonra Scratch ve ırkının Kral Hydroflax'a diz çöktüklerini görürler. Sonra Flemming Doktor ve River'ın kaçmasını engeller. Ramone ve Nardole'u içinde gizleyen vücut kafasız bir şekilde gelir. Flemming, Hydroflax'in vücuduna Doktor'un kafasını vereceğine söz vermiştir. River Song'un da mükemmel bir yem olacağını düşünmektedir.
Hydroflax'in kafası, vücudunun kendisini almasını ister. Ancak ölmekte olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini söyleyen vücut kafayı parçalar. sadece elmas kalır. River'a Doktor'un nerede olduğunu sorarlar. River, bilmediğini söyler. River için Doktor'un geleceğini söylerler. River, Doktor'u çok sevdiğini ama onun kendisini sevmediğini, aşkla uğraşacak birisi olmadığını söyler. River, Doktor'daki şok ve acılı yüz ifadesini görünce onun Doktor olduğunu anlar. Doktor "Selam tatlım." der. River aslında kendisini tanıdığını ve onları oyaladığını söyler.
River, zaman yolcusu olduğu için gemiye bir meteor fırtınasının geleceğinden haberdardır. Bu da onun elması alıp kaçma planıdır. Doktor, Scratch'in ücret olarak verdiği evrensel banka havalesi cihazını Hydroflax'in vücuduna monte eder ve aşırı yüklenmesine sebep olur. Sonra River'la beraber geminin köprüsünden kaçarlar. Gemi kaza yaparken River dışarıdan, Doktor'la son geceleri olduğu söylenen ve Şarkı Söyleyen Kuleler'in olduğu Darillium gezegenini ("Silence in the Library") görür. Gemiyi kurtarmaya çalışırlar. Ama kurtaramayacaklarını anlayınca TARDIS'e kaçarlar. Ancak kazanın etkisiyle River bayılır.
Doktor, River ile son gecesi olacağı için daha önce hep Darillium buluşmasını ertelemiştir. Ancak kaçınılmaz sonun geldiğine karar verir. Ertesi sabaha gider. Dışarıda kazadan kurtulan bir adama Şarkı Söyleyen Kulelerin karşısına restoran inşa etmesini önerir. Bunu yapabilmesi için de ona elması verir. Sonra önceki zamana geri dönüp restorana gider ve rezervasyon yaptırır. Sonra rezervasyonun mümkün olduğu dört yıl sonraki Noel gününe gider. River uyanır ve TARDIS'ten dışarı çıkar. Resepsiyonist, Doktor'un kendisini beklediğini söyler. Sonra tamir edilen, Ramone ve Nardole'un kontrol ettiği Hydroflax'in vücuduyla karşılaşır. Enkazdan çıkarılmış ve restoranda garson olarak çalışmaya başlamıştır.
Doktor, River'a bir hediya paketi verir. Paketten kütüphanede kullanacağı sonik tornavida çıkar. Beraber Şarkı Söyleyen Kuleleri izlerler. River kulelere hayranlıkla bakarken Doktor'a bunun son gece olmasının gerçek olup olmadığını sorar. Doktor "Spoiler." diyerek karşılık verir. Doktor, beraber geçirdiklerinin son olmasını engelleyemeyeceğini söyler. Ama, Darillium'da bir gecenin yirmi dört yıl sürdüğünü söyler. Son kez uzun süre birlikte olacaklardır. Birbirlerine gülümserlerken ekrana "Ve sonsuza dek mutlu yaşadılar." yazısı gelir. Yazı "mutlu" yazana kadar silinir.

2 yorum:

  1. Merhaba, nereye kayboldunuz acaba?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, 10 yıla yakındır bu siteden takip yaparak izliyorum. Lütfen devam edin.
    -RUN YOU CLEVER BOY!
    BE A DOCTOR!!

    YanıtlaSil