Sayfalar

4. Seri Mini Bölüm: Children in Need 2007

Ekip
  • David Tannent – The Doctor
  • Freema Agyeman – Martha Jones
  • Peter Davison – Beşinci Doktor
Prodüksiyon
Senarist: Steven Moffat
Yönetmen: Graeme Harper
Yapımcı: Phil Collinson
Yürütücü yapımcı(lar): Russell T Davies, Julie Gardner
Yapım: BBC
Süre: 8 dakika
Orjinal Yayın: 16 Kasım 2007
Bölüm Adı: Time Crash (Zaman Çarpışması)
Bölüm Numarası: 4. Seri Mini Bölüm
Özet
"Last of the Time Lords" adlı bölümün devamı olan bu kısa bölümde Martha (Freema Agyeman), TARDIS'ten ayrılır. Onuncu Doktor (David Tennant) TARDIS'i havalandırmaya çalışırken, TARDIS çılgınca dönmeye başlar ve bir alarm sesi gelir. Doktor sistemleri kontrol etmeye çalışırken bir anda ortaya çıkan ve aynı işi yapmaya çalışan Beşinci Doktor (Peter Davison) ile çarpışır. Onuncu Doktor, geçmiş rejenerasyonunu tanır ve onu gördüğüne memnun olur. Beşinci Doktor; Onuncu Doktor'un, giydiği kıyafetler, ceketinin üzerindeki kereviz dalı ve bazen taktığı gözlükle alay etmesine sinirlenir. Sonrasında TARDIS'le ilgilenmeye başlar. Doktor olduğunu söylemeye çalışan Onuncu Doktor'u kendisinin bir hayranı sanır.
Beşinci Doktor, büyük bir kara deliğin bir paradoks oluşturarak iki TARDIS'in birleşmesine yol açtığını anlar. Onuncu Doktor kara deliğe, TARDIS'i havaya uçurarak bir süpernova ile karşı koyar. Onuncu Doktor, Beşinci Doktor iken geçmişte Onuncu Doktor'dan gördüğü için çözümün bu olduğunu hatırlamıştır (yazgı paradoksu). Beşinci Doktor, Onuncu Doktor'un gerçekten kendisinin geleceği olduğuna inanır. Beşinci Doktor kendi zaman döngüsüne girmeye başladığı için silikleşmeye başlarken Onuncu Doktor onu bu sözlerle anar:
« Biliyorsun, sen olmayı seviyorum. İlk başladığımda, daha en başındayken hep yaşlı, somurtkan ve önemli biri gibi olmaya çalışıyordum, senin gençliğinde yaptığın gibi. Sonra senin yerini aldım. Etrafta koşuşturmalar, kriket oynamak ve bağırırken sesimin incelmesi... Hâlâ sesimi söyle çıkarıyorum. Bunu senden almışım ve spor ayakkabılar. Ve... [gözlüğünü takar] sürpriz! Neden biliyor musun, Doktor? Sen benim Doktor'umdun. »
İki Doktor vedalaşırken Beşinci Doktor şapkasını çıkarıp "gelecek günlere" diyerek selam verir. Onuncu Doktor "geçmişe tüm sevgilerimle" diyerek eğilir. Kendi zaman döngüleri ayrılırken Beşinci Doktor Onuncu Doktor'a kalkanları kaldırmasını unutmamasını söyler. Ama çok geçtir ve Titanic, TARDIS ile çarpışır. Bu son sahne "Voyage of the Damned" adlı bölümün başlangıcı niteliğindedir.

1 yorum: