Sayfalar

2008-2010 Özel Seri - Yılbaşı Özel: The Next Doctor

Ekip
  • David Tannent – The Doctor
  • David Morrissey – Jackson Lake
  • Velile Tshabalala – Rosita Farisi
  • Dervla Kirwan – Miss Hartigan
  • Nicholas Briggs – Sieradam (ses)
  • Paul Kasey – Siber Lider
  • Ruari Mears – Sibergölge
  • Edmund Kente – Mr Scoones
  • Michael Bertenshaw – Mr Cole
  • Jason Morell – Vicar
  • Neil McDermott – Jed
  • Ashley Horne – Lad
  • Tom Langford – Frederic
  • Jordan Southwell – Urchin
  • Matthew Allick – Docker
Prodüksiyon
Senarist: Russell T Davies
Yönetmen: Andy Goddard
Dramaturg: Lindsey Alford
Yapımcı: Susie Liggat
Yürütücü yapımcı(lar): Russell T Davies, Julie Gardner
Yapım: BBC
Süre: 60 dakika
Orjinal Yayın: 25 Kasım 2008
Bölüm Adı: The Next Doctor (Sonraki Doktor)
Bölüm Numarası: 2008-2010 Özel Seri Yılbaşı Özel
Özet
Doktor, TARDIS'le 1851 yılına Noel arifesindeki Londra'ya iner. Yardım çığlıkları duyan Doktor oraya gittiğinde kendisinin "Doktor" olduğunu söyleyen bir adam ve onun yol arkadaşı Rosita ile karşılaşır. Bir Sibergölgeyi yakalamaya çalışırlar. Sibergölge üçünden kaçar. Doktor, gelecekteki bir rejenerasyonu olduğunu düşündüğü adamla konuşur. Adam hafıza kaybı geçirmiştir. Doktor ona "Sonraki Doktor" der. Sonraki Doktor, Doktor ile beraber bir süre önce ölen bir adamın yakındaki evine giderler. Adam, Sibergölge ve Londra'daki kaçırılmaları buna bağlamaktadır. İçeride bir çift Siber veritabanı bulurlar. Sonraki Doktor anılarını kaybettiği geceyi hatırlar. Siberler tarafından saldırıya uğrarlar. Doktor bir kılıçla onlarla savaşmaya çalışır. Ama Sonraki Doktor veritabanlarının elektrik boşalımını kullanarak Siberleri öldürür.
İki Doktor, Rosita ile Sonraki Doktor'un geçici yerinde bir araya gelir. Sonraki Doktor, "TARDIS"in yerini söyler. Doktor, orada "TARDIS" adlı bir balonla ile karşılaşınca şaşırır. Sonraki Doktor, TARDIS'in "Tethered Aerial Release Developed In Style" (Bağlanmış Hava Salınımlı Gelişmiş Biçim) olduğunu söyler. Aslında Sonraki Doktor, Londra'da ilk kaybolan insan Jackson Lake'tir. Doktor, Jackson'ın Siberlerle karşılaştığını ve onlara karşı veritabanını kullandığını, sonra Doktor ile ilgili bilgilerle bağlantı kurduğunu düşünür. Lake, karısı öldürüldükten sonra veritabanının zihnine karşı uyguladığı bir yan etkiyle kendisini Doktor olarak bilmektedir. Jackson bunları düşünürken Doktor ve Rosita Siberlerin kaynağını bulmaya çalışır. Doktor, Siberlerin Daleklerden çaldıkları Boyut Atlayıcı ile Boşluk'tan kaçtıklarını düşünür ("Doomsday").
Doktor ve Rosita, bir yeraltı kompleksine girer. Çok sayıda çocuk iş gücü olması için Siberlerin komutasında çalışmaktadır. Çocukları getiren, Siberlerin insan müttefiki Bayan Mercy Hartigan ile karşılaşırlar. Doktor, bozulmuş veritabanını Siberlere karşı kullanmak ister, ama buna kanmayan Siber veritabanını tamir edip Doktor'un asıl kimliğini tanımlar. Sonra Doktor'u ve Rosita'yı silmeye hazırlanırlar. Jackson bir anda karşılarına çok sayıda veritabanıyla kuşanmış şekilde çıkar ve oradaki Siberlerin dikkatini dağıtır. Üçü kaçar. Siberler Bayan Hartigan'a döner. Amaçları onu dönüştürüp çocukların oluşturduğu nerejiyi kullanarak dev mekanik bir Siber makinesini yöneten bir "Siberşah" olmasını sağlamaktır. İlk başta Siberler ona asla dönüştürülmeyeceğini söylemiştir. Bu yüzden karşı çıkar. Siberlider yalan söylediğini açıklar.
Jackson, Doktor'a anılarını hatırlamaya başladığını ve karısıyla yeni evlerinde Siberlerle karşılaştıklarını hatırladığını söyler. Bunun üzerine Doktor, Jackson'ın evinin Siberlerin üssü olabileceğini düşünür. Oraya ikinci girişi keşfeder. Siberşah şehirde yükselmeye başlar. İşçi çocuklara buradan kaçmalarını söylerler. Çocuklar kaçarlarken Jackson, ilk saldırıda kaçırılan ve füj yüzünden unuttuğu oğlunu görür. Doktor, Jackson'ın orada son kalan oğlunu da kurtarır. Siberşah şehirde adım atmaya başlar. Doktor, Jackson'ın balonunu kullanarak Siberşah'ın makinenin kafasındaki kontrol odasına ulaşır. Bayan Hartigan ile anlaşmaya çalışır. Onu oradan almayı ve Siberlerle kendisine yeni bir gezegen bulacağını teklif eder. Ancak, Bayan Hartigan bunu reddeder. Doktor, birkaç tane veritabanını kullanarak Siberşah ile bağlantı kurar. Bayan Hartigan'ın asıl duygularını serbest bırakır ve Siberler, Bayan Hartigan'ın çığlıklarıyla oluşturduğu geri bildirimi ile imha edilir. Sonra Bayan Hartigan parçalara ayrılır. Siberşah devrilmeye başlarken Doktor, boyut atlayıcıyı kullanarak Siberşah'ı ve Siber kalıntılarını Zaman Girdabına yollar. Böylece Londra'yı kurtarır. Aşağıda insanlardan oluşan bir kalabalık, Jackson'ın tezahüratlarıyla Doktor'u alkışlayıp ona teşekkür eder.
En son Jackson, Doktor'a yaptıkları için teşekkür eder ve Doktor'a bir Noel yemeğine katılma teklifi eder. Doktor teklifi ilk başta reddeder. Ardından Jackson, gerçek TARDIS'in içini görmek ister. Memnun bir şekilde TARDIS'in içini görüp dışarı çıkar. ve Doktor bunu kabul eder. Jackson, veritabanında öğrendiği bilgilerle Doktor'un daha önce hep bir yol arkadaşıyla olduğunu söyler. Ama neden bu sefer tek başına olduğunu sorar. Doktor neden yalnız dolaştığını söyler ve repliğinin sonunda "...kalbimi kırıyorlar." der. Jackson, teklifinin artık rica değil talep olduğunu söyler ve ikisi kaybettiklerinin anısına Noel yemeğine gider.

Bir Yorum Yazın