Sayfalar

2. Seri Yılbaşı Özel: The Christmas Invasion

Ekip
  • David Tannent – The Doctor
  • Billie Piper – Rose Tyler
  • Camille Coduri – Jackie Tyler
  • Noel Clarke – Mickey Smith
  • Penelope Wilton – Harriet Jones
  • Adam Garcia – Alex
  • Daniel Evans – Daniel Llewellyn
  • Sean Gilder – Sycorax Lideri
  • Anita Briem – Sally
  • Chu Omambala – Major Blake
  • Sian McDowell – Sandra
  • Paul Anderson – Jason
  • Cathy Murphy – Anne
  • Sean Carlsen – Polis
  • Jason Mohammad – Haber spikeri 1
  • Sagar Arya – Haber spikeri 2
  • Lachele Carl – Haber spikeri 3
Prodüksiyon
Senarist: Russell T Davies
Yönetmen: James Hawes
Dramaturg: Helen Raynor
Yapımcı: Phil Collinson
Yürütücü yapımcı(lar): Russell T Davies, Julie Gardner
Yapım: BBC
Süre: 60 dakika
Orjinal Yayın: 25 Aralık 2005
Bölüm Adı: The Christmas Invasion (Yılbaşı İstilası)
Bölüm Numarası: 2. Seri Yılbaşı Özel
Özet
Doktor, rejenerasyon sonrasındaki etkilerden acı çekmektedir. TARDIS, Londra'ya Rose'un evinin yakınlarına iner. Jackie ve Mickey, Doktor'u yatağa taşırlar ve Jackie'nin eski erkek arkadaşının yatak takımını giydirirler. Doktor'un iyileşmesini beklerken Rose, Mickey'nin de isteğiyle Noel için alışverişe giderler. Dışarıda, maskeli Noel Baba robotlarının saldırısına uğrarlar ve eve kaçarlar. Fakat kendilerini hızla dönen Noel ağacına karşı yüz yüze bulurlarken Rose Doktor'un sonik tornavidasını elinde tutar ve yardım istemek için Doktor'un kulağına fısıldar. Bunun sonucunda Doktor uyanır, ağacı durdurur ve Noel robotlarının bağlantısını keser. Rejenerasyonunun yanlış gittiğini fark eden Doktor yatağa dönmek zorunda kalır.
Bu arada, Başbakan Harriet Jones ve onun bilim ekibi Mars'ın topraklarına bir kez ayak basan "Guinevere One" uzay sondasının dünya genelindeki bir canlı yayınına hazırlanmaktadırlar. Onlar, onun Dünya'nın başındaki dev bir uzay gemisi tarafından yutulduğundan habersizlerdir. Yayın gösterilirken, bir uzaylının yüzü ortaya çıkar. Bilim adamları Dünya'nın çevresinde yörüngede bir araştırma gerçekleştirirler. Sycorax uzaylıları görüntüleri Dünya'nın teslim talebi için kullanırlar, ve bu nedenle yaklaşık dünya nüfusunun üçte biri bir hiptonik duruma giderler ve kendilerini yüksek binaların yakınındaki kenarlarda bulurlar. Sycorax onların ölümleri için yola adım yapmakla tehdit eder ancak işgalciler dünya nüfusunun yarısını köleleri yaparak vermez. Teknisyenlerden biri "Guinevere One" da aynı yerdeki, hipnotize insanların aynı kan grubu hissesinden olduğu keşfeder. Harriet, Sycorax'la müzakerelere kalkışır, ama kendini bir sürprizde bulur ve gemide bir personele dönüşür.
Sycorax gemisiyle Londra üzerindedir, Rose, Mickey ve Jackie, Doktor'u TARDIS'e götürürler, ama Jackie ek malzemelerle geri dönmeden önce, TARDIS sycorax tarafından tespit edilir ve gemisine taşınır; Rose ve Mickey terk etmeye kalkışır, şok geçirirler, TARDIS'in iç kısımları üzerinde dökülen çay yanlşlıkla bir konteynerin üzerine dökülür ve bu nedenle duman ve kıvılcımlar çıkar. Rose bazı hilelere kalkışarak Doktor'u geçmişe götürerek Sycorax'ı korkutur, ama onları yıldırmaz. Bu nedenle, Doktor'un tamamen iyileşmesi için zaman verir, dökülen çaydan oluşan duman tarafından gençleşir. Kendini Rose, Mickey, ve Harriet'a yeniden tanıtır ve hipnotize insanların kontrolünü kullanarak aygıtı devre dışı bırakır, dikkatini çekilen Sycorax onları öldürmekten etkilenmesi asla mümkün olmamıştır. Sycorax lideri, gemi kanadında Doktor'a bir kılıç dövüşü için meydan okur. Dövüş sırasındayken, lider Doktor'un elini keser, Londra'nın göbeğine düşer, fakat çünkü Doktor hâlâ ilk 15 saat rejenarosyondadır, yeni bir elin oluşması mümkün olur, ve sağ salim Sycorax liderini göndermeye zorlar. Doktor ve dostları gemiden geri döner, Sycorax lideri Doktor'a arkadan saldırmaya kalkışır. Doktor bornozunda bulduğu meyveyle bir sensöre vurur, kanat kıvrımlarının parçası ve lider ölüme düşer.
Doktor, kalan Sycorax'ı Dünya'dan ayrılmaya zorlar ve asla geri dönmeyeceğine söz verir, ve Rose, Mickey, ve Harriet'la dünyaya döner. Sycorax gemisi ayrılırken, Harriet uzaktan emirlerle "Torchwood" un onu yakmasını ister, bu nedenle beş lazer top gemiye vurur ve onu yok eder. Doktor Harriet'a öfkelenir, cevap olarak onlarının son savunmasında Doktor dünya kurtarılırken mevcut değildi olur. Doktor ona meydan okumamaya uyarır, hükümeti aşağı getirebilen altı sözü söyler: Harriet kesin olarak kararının arkasında durur, Doktor onun yardımcısının üzerine yürür ve fısıldar, "O yorgun görünüyor öyle değil mi?" O akşam, kar (aslında yok olan geminin külleridir) Londra'ya düşer, Doktor TARDIS gardrobundan yeni elbisesini seçer, ve Noel yemeği için Rose, Jackie, ve Mickey'e katılır. Onlar Harriet Jones'ı televizyonda izler, o kötü sağlığı hakkındaki söylentileri savuşturur ve Avam Kamarasındaki bir Güvensizlik Oyu onu beklemektedir. Doktor ve Rose sonraki uzay zaman çaprazında çoğu seyahetlere tekrar yola hazırlardı.

Bir Yorum Yazın